De rondvaart is weer terug! | Rondvaart Harderwijk
Rondvaart Harderwijk

De rondvaart is definitief terug in Harderwijk!

Vanaf mei 2018 starten wij met rondvaarten in Harderwijk. Vroeger stond Harderwijk bekend om de rondvaart vanuit de oude haven bij het gemeentehuis. Met de transformatie van het oude industrieterrein naar het nieuwe waterfront project was er even geen plaats meer voor de oude rondvaartboten. In 2017 is er nog een kleinschalig initiatief gestart op een mooie oude salonboot maar daar mochten maar 12 personen per keer op.

Nu begin 2018 de nieuwe strandboulevard in Harderwijk helemaal klaar is pakken wij de rondvaart weer op! In onze grote luxe sloep bieden wij plaats aan maar liefst 50-60 personen. Ook is onze boot helemaal te overdekken mocht het onverhoopt slechter weer worden. Aan boord hebben we diverse gekoelde drankjes en candybars zoals snickers en bounty’s beschikbaar. Uiteraard hebben we ook een ruim en fatsoenlijk toilet aan boord.

Ook de oude rondvaartenboten krijgen weer een plek in Harderwijk en zijn binnenkort weer terug in de haven tussen het Dolfinarium en de ophaalbrug naar de grote parkeerplaats.

Strandboulevard:
Iedereen die ooit in Harderwijk naar het Dolfinarium is geweest weet dat er een hele grote parkeerplaats was recht voor het Dolfinarium die helemaal doorliep tot aan het randje van het water. Die parkeerplaats is helemaal weg en heeft plaatsgemaakt voor een schitterende nieuwe stadshaven compleet met een trendy gezellige boulevard. Vanaf het Strandeiland varen we nu helemaal langs de nieuwe boulevard onder twee ophaalbruggen door naar de oude haven. Van daaruit kunt u rechtsaf onder weer een brug door naar het gemeentehuis, de Visafslag en naar Gasterij Veluvia. Als u linksaf gaat met de boot dan vaart u tussen het Zuidereiland het Noordereiland en het Dolfinarium door richting jachthaven de Knar. Het Dolfinarium is daarmee dus letterlijk op een eiland komen te liggen.

Op de Strandboulevard zelf is het heerlijk lopen langs de vele gezellige horecagelegenheden met hun uitnodigende terrassen. Allemaal met een prachtig uitzicht op de nieuwe stadshaven waar het natuurlijk een komen en gaan van vele bootjes is. Ziet u zichzelf al zitten in het zonnetje, een koud biertje of een goed glas wijn in de hand en lekker kijken naar al die bedrijvigheid bij en op het water. Wij wel!

Sterker nog….bij ons zit u eerste rang op onze mooie open rondvaartboot.
We hopen u allen spoedig te mogen verwelkomen dit voorjaar voor de eerste rondvaarten in ons mooie Harderwijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.